Blocul ACUM ar putea boicota ședința Parlamentului de mâine. Acest lucru reiese din declarațiile vicepreședintelui PPDA Alexandr Slusari și cel al PAS, Sergiu Litvinenco. De cealaltă parte, Oazu Nantoi spune că „boicotarea ședinței nu a fost unul dintre scenariile discutate la ședința deputaților din blocul ACUM (PAS-DA)”.

(UPDATE) Andrei Năstase a anunțat în cadrul unui video live pe facebook că revine de la Bruxelles în Republica Moldova pentru a participa la ședință de mâine a Parlamentului.

Într-un live astăzi pe Facebook filmat de Nicolae Josan, Slusari declara următoarele: „Am mari dubii că noi vom asista mâine la această ședință. Să vii la această ședință chipurile că nu s-a întâmplat nimic și să stai alături de criminalii care au dat ordinul azi, mă scuzați”.

Un alt deputat de la „ACUM”, Sergiu Litvinenco a declarat pentru TV8 că o decizie finală în acest sens încă nu a fost luată.

Îm același timp, Oazu Nantoi a declarat pentru Deschide.MD„boicotarea ședinței nu a fost unul dintre scenariile discutate”.

„Noi am avut ședința deputaților din blocul ACUM (PAS-DA) și am discutat mai multe scenarii pentru ședința din 21 martie. Boicotarea ședinței nu a fost unul dintre scenariile discutate. Mai multe detalii vă invităm să aflați mâine la conferința de presă pe care o vom susține după ședința plenară”, a spus Nantoi. 

------------------------------------ Amintim că blocul ACUM organizează mâine un protest în fața Parlamentului. Mitingul va avea loc cu o oră jumătate înainte de prima ședință a noului Legislativ.

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a blocului electoral: „Condamnarea la ani grei de pușcărie în baza unor dosare fabricate a lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA, reprezintă sfârșitul justiției și democrației în Republica Moldova. Este mesajul foarte clar al regimului Plahotniuc-Dodon către întreaga societate – jocurile de-a democrația s-au terminat, oricine se va opune puterii oligarhice va păți la fel. Folosirea gazelor lacrimogene împotriva susținătorilor deținutului politic Gheorghe Petic în fața Judecătoriei Orhei, în cele mai urâte tradiții ale unui regim dictatorial, este cea mai grăitoare dovadă în acest sens”.

Gheorghe Petic a fost condamnat astăzi la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de timp semi-închis și o amendă de 30.000 de lei.

De precizat că Gheorghe Petic este cercetat pentru viol, dar el se declară nevinovat, afirmând că e vorba de un dosar la comandă, după ce a dezvăluit schemele de contrabandă cu țigări de la frontieră.