Blocul ACUM organizează mâine un protest în fața Parlamentului. Mitingul va avea loc cu o oră jumătate înainte de prima ședință a noului Legislativ.

Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a blocului electoral: „Condamnarea la ani grei de pușcărie în baza unor dosare fabricate a lui Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari, activiști ai Platformei DA, reprezintă sfârșitul justiției și democrației în Republica Moldova. Este mesajul foarte clar al regimului Plahotniuc-Dodon către întreaga societate – jocurile de-a democrația s-au terminat, oricine se va opune puterii oligarhice va păți la fel. Folosirea gazelor lacrimogene împotriva susținătorilor deținutului politic Gheorghe Petic în fața Judecătoriei Orhei, în cele mai urâte tradiții ale unui regim dictatorial, este cea mai grăitoare dovadă în acest sens”

„Stimați deputați, aleși ai poporului! Astăzi au fost condamnați pe nedrept Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari! Mâine poate fi oricare dintre voi! Chemăm toți cetățenii la protest mâine, joi, la 11:30, în  fața Parlamentului, ca să ne apărăm justiția”, se mai spune în comunicatul ACUM.

-------------------------------- Amintim că Gheorghe Petic a fost condamnat astăzi la trei ani și șase luni de pușcărie, cu executarea pedepsei într-un penitenciar de timp semi-închis și o amendă de 30.000 de lei.

De precizat că Gheorghe Petic este cercetat pentru viol, dar el se declară nevinovat, afirmând că e vorba de un dosar la comandă, după ce a dezvăluit schemele de contrabandă cu țigări de la frontieră.