Șeful Agenției pentru Supraveghere Tehnică, Ghenadie Sajin, este noul președinte al raionului Ialoveni. Cu votul a 27 de consilieri din cei 35, acesta a fost ales azi într-o nouă funcție, înlocuindu-l pe Lilian Caramanu.

Potrivit datelor oficiale, Ghenadie Sajin este născut la data de 10 mai 1970, este căsătorit. În 1989 a absolvit Tehnicum Politehnic din Bălți, specialitatea „Inginer Constructor Aparate Radio”. În anul 1995 a absolvit Universitatea Tehnică a Moldovei, specialitatea „Inginer în Informatică”, iar în anul 2001 a absolvit Universitatea de Studii Umanistice, specialitatea „Drept Penal”.

În  perioada 2008-2010 a deținut funcția de director al clubului „Drive”. Tot în acea perioadă a fost numit director adjunct al întreprinderii cu capital strain „Finpar Invest” SRL. În perioada 2010-2015 a deținut funcția de director al companiei sus-menționate.

Începând cu anul 2015 și până în anul 2018 a condus Inspecția de Stat în Construcții, iar ulterior, până în prezent a deținut șefia Agenției pentru Supraveghere Tehnică.

Potrivit paginei oficiale a Partidului Democrat, Ghenadie Sajin este președinte al organizației teritoriale a formațiunii în raionul Ialoveni.

Potrivit declarației de avere și interese, familia acestuia este posesoare a următoarelor bunuri imobile şi mobile: un apartament în mun. Chişinău, deţinut în folosinţă, 3 terenuri agricole şi un teren extravilan. Demnitarul mai are 3 credite în lei, unul contractat în anul 2011 cu rata dobânzii de 8% şi scadent în 2031 şi două credite contractate în 2015 cu rata dobânzii de 11% şi 0% şi scadente în 2030. În proprietatea familiei Sajin se află şi 176 acţiuni ai societăţii comerciale “Intra Group” S.A.

Ghenadie Sajin a candidat la funcţia de deputat la alegerile parlamentare din 1994 pe listele Blocului electoral “Blocul Ţăranilor şi Intelectualilor”, fără să acceadă în Parlament, rezultat pe care l-a repetat şi la alegerile din 2001, regăsindu-se pe listele Blocului electoral “Alianţa Juriştilor şi Economiştilor” în calitate de vicepreşedinte al Noului Partid Naţional Moldovenesc.

Din 12 mai 2016 este membru al Partidului Democrat din Moldova, unde deţine calitatea de membru al Consiliului Politic Naţional.

Potrivit mass-media, Ghenadie Sajin a fost și unul dintre cei care aparticipat la vânătoarea de la „Pădurea Domnească”, soldată cu decesul omului de afaceri Sorin Paciu.