Partidul Socialiștilor anunță despre formarea fracțiunii parlamentare, compusă din 35 de deputați. Totodată, socialiștii și-au ales și conducerea fracțiunii. Ca și în Legislativul precedent, conducerea va fi asigurată de Zinaida Greceanîi. Surpriza vine la numirea vicepreședintelui - acesta devenind Corneliu Furculiță, unul dintre cei șase deputați socialiști care deține cetățenia României.

Potrivit unui comunicat de presă, în cadrul ședinței, Zinaida Greceanîi a înmânat legitimația de deputat fiecăruia dintre aleșii din 24 februarie ai PSRM,  în Parlamentul RM, atât pe lista națională, cât și pe circumscripțiile uninominale.

De asemenea, deputații PSRM au ales conducerea fracțiunii parlamentare. Președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM a devenit Zinaida Greceanîi, vicepreședintele fracțiunii – Corneliu Furculiță, secretar – Vasile Bolea. Deputații fracțiunii PSRM au declarat că sunt pregătiți pentru prima ședință a noului Parlament al Republicii Moldova de legislatura a X-a”, se arată în comunicat.

Amintim că șase deputați socialiști din Legislativul precedent dețin cetățenia română și, în ciuda declarațiilor anterioare, nu s-au dezis de aceasta și nici nu au făcut vreun demers în acest sens.

Cei șase sunt Alla Dolinţă, Corneliu Furculiţa, Anatolie Labuneţ, Radu Mudreac, Ghenadi Mitriuc şi Adrian Lebedinschi.

În actualul Parlament au acces patru dintre aceștea. Anatolie Labuneț și Ghenadi Mitriuc au rămas fără mandate.

Detalii: DOC // Cei 6 deputați PSRM mint public. Nu vor să renunțe la cetățenia română. Și „e logic, nu”?