Cei 35 de deputați socialiști vor ocupa scaunele din partea stângă a sălii de ședințe a Parlamentului, în sectorul 1, dar șapte deputați vor sta și în sectorul 2 din centru, lângă cei 30 de deputați democrați.

Potrivit formulei de amplasare a fracțiunilor în sdala Legislativului, făcută publică de Secretariatul Parlamentului, tot în sectorul 2 din centru vor încăpea și cei șapte deputați ai Partidului „Șor”, plus un deputat independent.

Legislatorii din Blocul „ACUM” vor ocupa sectorul 3, cel din dreapta sălii, alături de ceilalți doi independenți, plasați în primul rând.

Aparent, eşichierul ideologic al partidelor este respectat: socialiştii la stânga (sectorul 1), Blocul ACUM la dreapta (sectorul 3), iar PD şi Partidul Şor în centru (sectorul 2). Întrebarea este de ce Partidul Politic Şor este amplasat, ca partid-tampon, între PD şi ACUM, dar nu între PD şi PSRM? Or, se ştie că Partidul Şor a rupt voturile anume de la „stânga”, iar „revigorarea colhozurilor” promisă de ei este o măsură mai de stânga decât chiar și „alegerea judecătorilor de popor” - promisiune a PD-ului”, a comentat deputatul Blocului „ACUM”, Sergiu Litvinenco.