Președintele Igor Dodon l-a invitat pe deputatul ales din partea PSRM, Eduard Smirnov, la o întrevedere pentru a discuta scenariul ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a. Acest lucru are loc în contextul în care Smirnov, fiind cel mai vârstnic deputat, va prezida prima ședință, iar data trecută când parlamentarul a prezidat ședința de constituire a precedentului Legislativ, au fost comise mai multe încălcări de ordin procedural.

Astăzi, la inițiativa mea, am avut o întrevedere cu Eduard Smirnov, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, decanul de vârstă al Parlamentului, care, conform Constituției RM, urmează să prezideze ședința de constituire a legislativului nou-ales. Am discutat detalii privind scenariul primei ședințe a Parlamentului și data convocării acesteia”, a scris Dodon pe pagina sa de Fecabook.

De precizat că ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XX-a din 29 decembrie 2014 a fost închisă de Eduard Smirnov cu încălcarea procedurilor prevăzute de Regulament. Atunci, deputații nu și-au mai ales conducerea.

În consecință, la data de 21 ianuarie 2015, la solicitarea fracțiunilor PDM și PLDM, Parlamentul s-a convocat în sesiune extraordinară.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, prima ședință a Parlamentului urmează să fie convocată în cel mult 30 de zile de la data alegerilor.

Detalii: (FOTO/VIDEO) Acum 4 ani. Cum s-a desfășurat ședința de constituire a Parlamentului XX