Igor Munteanu, deputat ales pe lista Blocului ACUM, susține că în viitorul legislativ partidele PAS și PPDA vor fi două fracțiuni aparte. Declarația a fost făcută de Munteanu aseară în cadrul emisiunii „În Profunzime”, de la postul de televiziune PROTV, moderată de Lorena Bogza.

Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă în viitorul Parlament Blocul Electoral ACUM va fi o singură fracțiune sau două fracțiuni, Igor Munteanu a declarat că lucrurile merg spre înființarea a două fracțiuni.
 
„Lucrurile merg spre înființarea a două fracțiuni. Ceea ce ar însemna specificul ambelor fracțiuni care au fomat baza constitutivă a Blocului Electoral ACUM și care știți că, în același timp, oameni societății civile, care nu sunt mebri de partid, eu nu sunt membru de partid, vor decide să se atașeze uneia din aceste două fracțiuni în funcție de planurile, prioritățile, și în funcție de apropierea ideologică. Sigur că avem mult de lucru, pentru că toate partidele trebuie să evolueze, și acest lucru ne propunem pentru viitorul imediat”, a subliniat Munteanu.
În aceeași emisiune, Munteanu a ținut să menționeze că alegerile aticipate sunt o soluție proastă pentru toți și pentru regimul reprezentat de PDM, dar și că Blocul Electoral ACUM va fi o opoziție.
 
„Electoratul este extrem de obosit și sunt obositi și alegătorii. Este nevoie de o pauză de guvernare. Așteptările sunt diferite. Ar crea o confuzie foarte mare. Combinarea referendumului și alegerilor crează confuzie și a creat foarte multe situații în care lumea nu a știut cum să reacționeze la întrebarea care a fost pusă. Noi vom fi o opoziție. Nu atât o opoziție cât vom construi acest înveliș moral”, a mai menționat Munteanu.

Vom preciza că spre deosebire de Igor Munteanu, Andrei Năstase, copreședintele blocului ACUM, a refuzat de fiecare dată să spună concret dacă blocul va fi divizat în mai multe fracțiuni sau va rămâne în actuala sa configurație.

Năstase insistă pe unitatea blocului ACUM în Parlament: Nu contează secretarele și mașinile la scară