Președintele Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, co-președintele blocului ACUM, a mers în capitala României, București, pentru a participa la protestul inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi față de lipsa șoselelor rapide. Și asta în timp ce în Chișinău, formațiunile politice ce au acces în Parlament încearcă să pornească dialogul privind formarea unei coaliții majoritare.

Haideți să auzim împreună sunetul democrației, de aici, de la București... Este un protest pașnic, este un protest civilizat. Este un eveniment în sprijinul a ceea, ce ne dorim cu toții. Ne dorim cu toții o autostradă care, din punctul meu de vedere, trebuie să treacă dincolo de Tiraspol. Dar dacă nu se poate, măcar până la Chișinău să ajungă”, a declarat el într-o postare video pe rețele sociale.

El a mai spus că pledează „pentru proiecte serioase”, precum integrarea prin infrastructură, domeniul energeticii, domeniul mediului „și a tot ce înseamnă integrare”

Protestul a fost iniţiat de omul de afaceri Ştefan Mandachi, din Suceava, care a construit primul şi singurul metru de autostradă din Moldova.

Acesta i-a provocat pe români să se alăture protestului lui: să oprească activitatea în 15 martie, la ora 15 și 15 minute, timp de 15 minute.