Maia Sandu vine cu detalii despre tentativele altor partide de a discuta cu fiecare deputat ales, în parte, pentru a forma o majoritate parlamentară. Mai exact, lidera PAS spune că e vorba doar de un singur caz și că există doar suspiciunea unei astfel de tentative.

Ieri Maia Sandu a fost întrebată de jurnaliști în cadrul conferinței de presă organizată de blocul ACUM dacă cunoaște dacă alte partide au încercat să discute cu fiecare deputat ACUM în parte?

Politiciana a răspuns: „Au fost colegi de-ai noștri care au spus că au fost abordați, dar au refuzat”.

În această seară, Maia Sandu a declarat în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova că cunoaște doar despre un singur caz. 

„A fost un caz singular pe care l-a făcut public domnul Slusari. E vorba de un sunet care i s-a părut suspect. A fost chemat la o întâlnire la care nu a mers și noi avem suspiciunea că este vorba anume de astfel de propuneri”, a spus copreședintele blocului ACUM. 

„Deci e un caz singular?”, a precizat moderatorul.

„Da, e vorba doar despre acest caz”, a confirmat Maia Sandu. 

----------------------------- După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova au lansat invitații blocului ACUM de a discuta despre formarea unei majorități parlamentare. Liderii blocului au refuzat ambele invitații și au venit cu niște inițiative legislative pe care dorește să le supună votului la prima ședință a parlamentului mizând pe votul individual al fiecărui deputat.