Loretta Handrabura refuză mandatul de deputat în Parlament - funcţie ce-i revine în locul lui Vlad Filat. Fostul ministru a Tineretului a declarat, în exclusivitate pentru Deschide.MD, că până nu demult încă o tenta experiența în Legislativ, acum, însă, analizând la rece șansa de a alege între tribuna parlamentară și alte priorități de moment, a decis să rămână implicată în continuare în viața publică, politică, cu aceeași poziție civică, însă în mediul academic.

Loretta Handrabura ne-a spus că deja a depus la Comisia Electorală Centrală cererea de refuz a mandatului de deputat. 

"De aici am plecat în 2009 și am revenit firesc după 6 ani, perioadă în care am deținut mandatele de ministră la Tineret și Sport și viceministră la Educație. Actualmente, în mediul academic sunt eficientă și suficient de motivată să perseverez. Satisfacțiile, rezultatele pe care le am deja derivă din proiectele mele de cercetare în imagologie și antropologie culturală, discursul de gen, expertiza în probleme de educație, gen și mass-media, activitatea mea didactică. Toate împreună îmi certifică din plin efortul și decizia de a da prioritate acum coordonatei mele profesionale, unde am siguranță și confort", a declarat Loretta Handarbura pentru Deschide.MD.

Următorul pe lista electorală a PLDM este fostul deputat Simion Grişciuc, actualmente - director general al întreprinderii Tutun CTC. Contactat de redacţia noastră şi întrebat dacă el va accepta mandatul ce-i revine, Grişciuc ne-a declarat următoarele:

"Nu ştiam că Doamna Handrabura a refuzat  mandatul, m-aţi luat prin surpindere. Nu vă pot spune un răspuns decisiv, pentru că trebuie să analizez la rece această posibilitate, dar şi să mă consult cei cei apropiaţi".

Amintim că mandatul de deputat al şui Vlad Filat a fost anulat joi printr-o decizie adoptată de majoritatea parlamentară. Deputaţii care au votat documentul au făcut trimitere la decizia Curţii de Apel, care l-a condamnat definitiv pe fostul premier.