Liderii Blocului electoral ACUM DA PAS au luat act de invitația PSRM la discuții în vederea formării unei majorități parlamentare. Detalii vor fi oferite marți, 12 martie, în cadrul unei conferințe de presă, declară secretarul general al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Chiril Moţpan.

Liderii Blocului Electoral ACUM DA PAS sunt așteptați marți, 12 martie, ora 15.00, la sediul Partidului Socialiștilor „pentru discuții în vederea instituirii unei colaborări politice parlamentare”. Invitația a fost făcută de către secretarul pentru ideologie al PSRM, Ion Ceban, în cadrul unui briefing de presă susținut luni, după ședința Comitetului executiv politic al PSRM, transmite IPN.

PSRM a obținut în urma alegerilor din 24 februarie 35 de mandate de deputat, iar Blocul ACUM are 26. Pe 1 martie, și PDM a invitat ACUM la discuții pentru formarea unei majorități parlamentare, dar liderii blocului nu au acceptat.

Amintim că PSRM a decis să declanșeze negocieri cu blocul ACUM, care se vor axa pe formarea unei majorități parlamentare. Apelul a fost făcut public de membrii comitetului executiv al PSRM în cadrul unui briefing de presă. Conducerea blocului ACUM este așteptată mâine, la ora 15:00, la sediul PSRM.

Detalii: Socialiștii au decis cu cine vor negocia formarea unei coaliții: ACUM

Ulterior, vicepreședintele PAS, Mihai Popșoi, a declarat pentru Deschide.MD că formațiunea pe care o reprezintă a luat act de declarația PSRM, iar părțile componente ale blocului ACUM, vor organiza o ședință pentru a examina propunerea socialiștilor.

Detalii: PAS, despre invitația socialiștilor la negocieri pentru formarea unei coaliții