Andrei Năstase insistă pe unitatea blocului ACUM și refuză să spună dacă acesta va fi divizat în mai multe fracțiuni parlamentare. La ultimele sale trei emisiuni televizate, liderul PPDA a repetat aceeași retorică: indiferent de structura parlamentară pe care o va adopta blocul ACUM, acesta va rămâne unit. Un ultim mesaj în acest sens a fost expus aseară la „Puterea a Patra” de la N4.

Năstase a spus că unitatea este principială, iar argumentul că divizarea blocului le va oferi celor 26 de deputați ACUM mai multe pârghii de procedură: secretare, mașini de serviciu etc, - este un argument net inferior. 

Moderatorul G. Gonța: Mie mi se pare logic să fie două fracțiuni...

Andrei Năstase: Este o poziție pe care o împărtășesc și alte persoane: eu personal am insistat - și spun același lucru de atâta timp - avem nevoie de unitatea acestui bloc electoral și mai puțin vor conta formele. Este important ca noi să rămânem uniți pentru că urmeazî nișe alegeri locale.

(....)

Moderatorul G. Gonța: Și totuși câte fracțiuni vor fi?

Andrei Năstase: Este premtur să vorbim despre fracțiuni câtă vreme nu au fost validate mandatele: Eu v-am spus opțiunea mea: să rămânem uniți indiferent de forme.

Reprezentanți PAS înclină spre o altă abordare. Spre exemplu vicepreședintele partidului Mihai Popșoi spunea că „Blocul „ACUM” nu va mai exista odată ce va accede în Parlament la alegerile parlamentare din 24 februarie curent. Potrivit acestuia, reprezentanții Blocului „ACUM” se vor separa în cel puțin două fracțiuni parlamentare.

Detalii: Vicepreședintele PAS despre soarta blocului „ACUM”: Vor fi două fracțiuni separate, poate chiar trei

Aceeași idee a fost agreată și de Maia Sandu, aseară, la emisiunea „Politia Nataliei Morari” de la TV8, atunci când analistul Igor Boțan, i-a spus că divizarea blocului le va permite celor două partide să aibă mai mulți membri în comisiile parlamentare. „Vom analiza și sub acest aspect”, a spus Maia Sandu. 

Mai mult, sursele Deschide.MD din interiorul blocului, afirmă că la etapa actuală este agreat scenariul de divizare a blocului în trei fracțiuni: PAS, PPDA și fracțiunea deputaților independenți.