Igor Dodon susține că mass-media a interpretat greșit proiectul de lege înaintat de Adunarea Populară din Găgăuzia prin care se propune introducerea în Constituție a posibilității ieșirii regiunii din componența Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută azi pentru presă.

Întrebat de jurnaliști ce părere are despre proiectul respectiv, Dodon a declarat că Găgăuzia a fost și va rămâne în continuare parte componentă a Republicii Moldova.

Acest lucru este interpretat incorect de către mass-media. Găgăuzia este parte a Republicii Moldova. Așa a fost, este și la sigur așa va fi. Eu discut foarte des cu colegii din Găgăuzia. Chiar zilele acestea am discutat cu bașcanul Găgăuziei. Voi fi poimâne la sud. Știu că găgăuzii sunt stataliștii adevărați ai Republicii Moldova și nu doresc separare, nici independență. Acolo este un lucru prevăzut în legea lor. În caz dacă Republica Moldova iși pierde statalitatea, atunci Găgăuzia, conform legii speciale, are dreptul la autodeterminare”, a declarat Dodon.

Amintim că Adunarea Populară din UTA Găzăuzia a propus introducerea în Constituție a unui punct privind posibilitatea ieșirii regiunii autonome din componența Republicii Moldova. Acest lucru ar putea să se întâmple în cazul în care Republica Moldova își va pierde statalitatea.

Proiectul prevede introducerea a zece modificări în legea supremă.

Detalii: DOC // Comratul vrea ca separatismul să fie legiferat în Constituția R. Moldova