Locuitorii din regiunea transnistreană au fost aduși organizat la alegeri în ziua de 24 februarie, însă nu au fost stabilite dovezi că aceşti oameni au fost chemaţi să voteze în favoarea cuiva anume. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.

Înaintea scrutinului din 24 februarie, Misiunea OSCE a fost în contact cu autorităţile din stânga Nistrului şi am discutat despre accesul alegătorilor la vot şi ei ne-au asigurat că nu vor împiedica pe nimeni să meargă la vot. Ceea ce am văzut în ziua alegerilor, a fost că nu au fost piedici pentru populaţie. Noi am văzut transport organizat pentru deplasarea populaţiei, însă nu am putut stabili că a fost organizată de cineva anume, pentru a favoriza sau defavoriza o anumită forţă politică”, a subliniat diplomatul pentru TVR Moldova.

Amintim că în urma alegerilor din 24 februarie la secțiile de votare deschise pentru locuitorii din regiunea transnistreană s-au prezentat un număr record de cetățeni, peste 37 de mii, însă buletine de vot valabile au fost declarate puțin peste 33 de mii. Peste 50% dintre aceștea au votat pentru Partidul Socialiștilor.