Maia Sandu spune că blocul ACUM nu va face niciun „acord tehnic” cu PSRM și nu va exista niciun „vot situativ” pentru că PSRM-ul nu este un partid independent. Declarația a fost făcută aseară la emisiunea „Cabinetul din umbră” la Jurnal TV.

„Lucrurile sunt foarte clare. Noi am făcut angajamente pe care le ținem în fața poporului și 2) este foarte naiv să crezi așa cum cred unii oameni - de altfel cred că bine intenționați - în independența primului eșalon sau a liderilor din PSRM. Nu este real acest lucru. Mă refer la eventualitatea unui acord tehnic. ... Socialiștii sunt la fel de vulnerabili, la comis la fel de multe ilegalități și prin această vulnerabilitate sunt controlați de către regim așa cum au fost controlați și alți politicieni”, a declarat Maia Sandu. 

Maia Sandu a comentat și sesizarea lui Sergiu Sârbu la CCM, prin autorul explică faptul că Guvernul trebuie să rămână în plinătatea funcției în cazul în care nu se reușește crearea unei majorități parlamentare.

E o continuare a uzurpării puterii în stat... există suficiente decizii ale CCM din trecut care explică ce înseamnă capacitatea de administrarea a treburilor publice pe perioada respectivă. Și nimic mai mult. Nicio atribuție în plus. Mă rog, se pare că sunt gata să renunțe și la Parlament”, a declarat Maia Sandu.

Deschide.MD precizează că după scrutinul de duminică soldat cu rezultate care nu oferă niciunuia dintre partidele intrate în Parlament posibilitatea să își facă o majoritate parlamentară, în spațiul public au început să se discute mai multe scenarii post-electorale. Mai multe voci din societatea civilă afirmă că blocul ACUM ar trebui să facă un acord tehnic cu PSRM pentru a demite șefii instituțiilor cheie în stat, iar apoi să meargă la anticipate. Pe de altă parte PD-ul a făcut invitație blocului ACUM la crearea unei majorități parlamentare de dreapta, iar partenerii externi, în special MAE România și Departamentul de Stat al SUA, îndeamnă la o coaliție care să păstreze parcursul european al R.Moldova.