Președintele PPEM Iurie Leancă reacționează la anunțul făcut de liberalul Mihai Ghimpu precum că își retrage semnătura de pe Acordul de colaborare cu PPEM, precizând că „Domnul Ghimpu a demonstrat faptul că nici azi nu a înțeles că acel parteneriat era pentru integrarea europeană, nu pentru promovarea hoțiilor din primăria Chișinău”.

Președintele PPEM Iurie Leancă reacționează la anunțul făcut de liberalul Mihai Ghimpu precum că își retrage semnătura de pe Acordul de colaborare cu PPEM, precizând că „domnul Ghimpu a demonstrat faptul că nici azi nu a înțeles că acel parteneriat era pentru integrarea europeană, nu pentru promovarea hoțiilor din primăria Chișinău”.

„Dacă dânsul a crezut ca acest acord a fost un joc politic pentru anularea referendumului, a facut corect că și-a retras semnătura când a aflat că nu este așa. PPEM va continua să sprijine cu toată forța integrarea europeană a țării, având convingerea că este singura cale pentru modernizarea Republicii Moldova”, mai spune Iurie Leancă.

Amintim că Liderul PL, Mihai Ghimpu, a anunțat cu puțin timp în urmă că își retrage semnătura de pe Acordul de colaborare cu PPEM.

„Având în vedere că PPEM, nici până azi nu a anunțat că se retrage din alianța tacită pe care o are cu PSRM, PN și PCRM în Consiliul Municipal Chișinău, Mihai Ghimpu, Președintele PL, anunță că începând cu ziua de astăzi, 5 septembrie 2016, își retrage semnătura de pe acordul de colaborare semnat la 29 iulie 2016", se precizează într-un comunicat emis de Partidul Liberal.

La sfârșitul lunii iulie coaliţia majoritară, din care face parte și PL, a semnat un parteneriat cu PPEM, condus de Iurie Leancă. În urma acestui acord, Leancă s-a ales cu funcția de președinte al Consiliului parlamentar pentru integrare europeană

Pe 2 septembrie Mihai Ghimpu a declarat în cadrul unei emisiuni TV că-şi retrage semnătura de pe „Acordul de cooperare" dintre coaliția majoritară și PPEM, dacă Iurie Leancă nu renunță la ideea demiterii primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă. Termenul limită a fost până astăzi.

Ulterior Iurie Leancă a dezmințit declaraţiile lui Mihai Ghimpu potrivit cărora parteneriatul semnat la sfârşitul sesiunii parlamentare de vară, ar fi avut „în culise" condiţia ca PPEM să renunţe la referendumul anti-Chirtoacă.

Amintim că, în luna aprilie curent fracţiunea PPEM din CMC a propus organizarea unui referendum pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă. Despre această iniţiativă au anunțat exponenţii partidului condus de Iurie Leancă, iar ulterior formaţiunea politică a difuzat şi un comunicat de presă, în care a anunțat că susține demiterea edilului.