Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, susține că reprezentanții PSRM se ocupă de estorcarea banilor de la companiile de construcții din municipiul Chișinău de mulți ani, amenințând și organizând proteste în apropierea șantierelor de construcție.

Potrivit lui, o înregistrare audio, apărută pe rețele sociale, vine să confirme această informație.

În înregistrare se aude discuția dintre două persoane, unul dintre care pare a fi un antreprenor din domeniul construcțiilor, iar altul – un reprezentant PSRM. Omul de afaceri spune că are toate actele în regulă pentru efectuarea lucrărilor de construcție, însă este impiedicat de multiplele acțiuni de protest organizate de un grup de persoane, în spatele cărora s-ar afla „domnul Ion Ceban, președintele fracțiunii” (Ion Ceban este liderul fracțiunii PSRM în Consiliul municipal Chișinău – nota red.).

La o dezbatere de acum două zile la RTR-Moldova, i-am amintit lui Odințov de la PSRM, despre faptul că ei se ocupă cu estorcarea banilor de la cetățeni și de la companiile de construcții, atunci când umblă cu dărămatul gardurilor prin oraș. Știam despre asta și am spus nu odată, inclusiv public, încă din 2016-2017… Dar iată că și o dovadă a apărut între timp, o convorbire în care PSRM cere 50000 de Euro de la un constructor, pentru a nu-i face probleme”, a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Reprezentanții PL din Consiliul municipal Chișinău nu au ezitat să facă glume pe marginea acestui caz. În cadrul ședinței de azi a CMC, consilierii liberali au adus o „geantă cu 50 mii euro” pe care lăsat-o pe masa socialiștilor.

Pozele au fost postate de președintele fracțiunii PL, Ion Cebanu, care a scris că „geanta cu 50 mii euro” este un simbol ce îi reprezintă „mai mult pe socialiștii din consiliul municipal”.

De precizat că reprezentanții PSRM nu au participat la ședința de azi a CMC.