Liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, a fost acționat ieri în judecată de către președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, pentru defăimare.

Totodată, actualul lider al PL, Dorin Chirtoacă, a sesizat Procuratura Generală a Germaniei în legătură cu privatizarea din anul 2000 a Companiei „Air Moldova”, scrie Ziarul Național.

Astfel, Mihai Ghimpu consideră că Năstase i-a lezat onoarea și demnitate atunci când a afirmat că și dânsul ar fi avut beneficii din furtul miliardului din sistemul bancar și „spălătoria” rusească. Ghimpu solicită scuze publice de la Năstase și daune morale de un leu.

„Nu aș fi depus cererea în instanță de judecată, dar în loc să-și ceară scuze, obrăznicia și minciunile lui Andrei Năstase continuă și astăzi, inclusiv la întâlnirile cu cetățenii. „Eroul salvator” folosește aceleași metode ale KGB-ului de cândva, utilizate în acești ani de slugile Kremlinului (Voronin, Dodon etc.) pentru a-și salva nașul”, a menționat președintele de onoare al PL.

 

Tot ieri, președintele PL, Dorin Chirtoacă, a sesizat Procuratura Generală a Germaniei, „în legătura cu frauda comisă de gruparea Țopa-Țopa-Năstase la „Air Moldova”, începând cu anul 2000 și prejudiciul de 7 milioane de euro, acum 15-20 de ani, adus bugetului de stat al R. Moldova”.

Potrivit lui Ghirtoacă, prejudiciul care ar fi fost provocat atunci de cei trei „se ridică în prezent, având în vedere inflația, dobânda etc., la circa 70 - 100 de milioane de euro”.

Andrei Năstase nu a comentat, deocamdată, acțiunile celor doi liberali îndreptate împotriva sa.