Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, n-a glumit când a spus că-și vinde Nissan-ul cu numai 3000 de euro. După ce a declarat la dezbaterile electorale de la TV8 că automobilul său este vechi și uzat și că e gata să-l vândă cu prețul respectiv, redactorul șef al portalului Deschide.MD, Svetlana Maftei, care l-a sunat în privat și l-a întrebat dacă își meține afirmațiile. Răspunsul a fost afirmativ și neîntârziat.

„Da, desigur! V-o vând liber.... V-o vând! Doar că vreau să vă întreb dacă rabdă până după 24 Februarie că acum nu prea am timp să mă ocup de asta”, a răspuns Slusari. 

Svetlana Maftei a fost de acord cu răgazul cerut de candidatul PPDA, urmând ca tranzacția să aibă loc după 24 Februarie, în baza înțelegerii prealabile de azi. Evident, decizia finală va fi luată având în vedere și starea mașinii, după o diagnosticare detaliată.

Vom aminti că Alexandru Slusari a indicat în declarația sa de avere prezentată la Comisia Electorală Centrală (CEC) un automobil de model Nissan X-Trail, din anul 2005, la un preț de aproape trei ori mai mic, decât cel de pe piață. Valoarea declarată a Nissan-ului este de circa 1500 de euro, când pe piață, prețul mediu al acestui model de autoturism este de 5000 de euro. 

Rugat de moderatoarea dezbaterilor electorale de la TV8, să explice de ce a indicat o valoare de tei ori mai mică a mașinii pe care o deține, Alexandru Slusari a spus că mașina costă anume atât cât a scris el în declarație.

„Era în stare deplorabilă, atunci nu funcționa practic. Am găsit atunci bani și am introdus încă o parte din bani. Nu pot să spun că ea arată bine. Cu părere de rău, precedentul proprietar a folosit-o la maxim. Acuma, dacă-mi dați trei mii de euro, ne ducem și facem contract după emisiune. Am dat pe ea suma indicată. Acuma funcționează, dar cu greu, reparația capitală nu mi-a ajutat”, a spus candidatul.