Ambasada Ucrainei în R. Moldova confirmă că în programul președintelui ucrainean Petro Poroșenko nu este inclusă o vizită în Republica Moldova.

Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a ambasadei Ucrainei care mai menționează că nu comentează în niciun fel informațiile apărute în presă. 

Amintim că și reprezentanții Ministerului de Externe au declarat pentru Deschide.MD că „s-a discutat despre o astfel de vizită a domnului Poroșenko la Chișinău, doar că aceasta a fost mai demult amânată. Pe agenda bilaterală se menține acest subiect. Prin urmare vizita va avea loc într-o perioadă ulterioară”.

----------------------------------------- Vom preciza că informația despre vizita lui Poroșenko la Chișinău a intrat în vizorul presei după ce Igor Dodon a declarat acest lucru în cadrul unei emisiuni TV. În context, Igor Dodon a spus că nu vrea să se întâlnească cu omologul său ucrainean, afirmând acest lucru pe un ton decis în cadrul unei emisiuni TV. Dodon și-a motivat decizia prin faptul că nu vrea să se implice în alegerile din Ucraina.