Igor Dodon nu vrea să se întâlnească cu președintele ucrainean Petro Poroșenko. Președintele Republicii Moldova a declarat pe un ton decisiv acest lucru în cadrul unei emisiuni TV care a avut loc în această seară, motivând că nu vrea să se implice în alegerile din Ucraina.

Dodon a fost întrebat dacă se va vedea cu omologul său ucrainean în timpul vizitei la Chișinău a lui Petro Poroșenko care urmează să aibă loc în următoarea perioadă (n.red. Dodon: „săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare”)

„Noi am comandat și Garda de Onoare care îl va întâmpina pe președintele Poroșenko când va ajunge la Chișinău dar eu cred că nu mă voi vedea cu el. După cum bine știți Petro Poroșenko este candidat la alegerile din Ucraina și nu vreau ca cineva să spună că mă implic în campania electorală din Ucraina. După alegeri mă voi întâlni cu cine va fi ales. Nu am nicio problemă dar acum dacă mă vă d cu Poroșenko trebuie să mă văd și cu alți candidați”, a răspuns Dodon care a declarat că nu cunoaște scopul vizitei șefului de la Kiev în R. Moldova. 

Anterior președintele ucrainean Petro Poroșenko a declarat că este dispus la un dialog cu președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, dacă acesta va sprijini integritatea teritorială a Ucrainei. 

Ulterior Dodon a refuzat să comenteze situația peninsulei ucrainene Crimeea, anexată ilegal de Federația Rusă. El nu a vrut să spună cui trebuie să aparțină peninsula nici măcar după ce moderatorul, care l-a invitat pe președinte, a insistat asupra acestui lucru.