Președinția a reacționat la informația publicată pe portalul din Donbas, „Russkaia vesna”, potrivit căreia în R. Moldova s-ar pregăti o lovitură de stat după alegerile parlamentare.

„Bineînțeles, este vorba despre un fake-news – informație falsă. Din acest considerent, președintele va pregăti și propune o inițiativă legislativă cu privire la pedepsirea celor care distribuie știri false. Noi avem dreptul la libera exprimare, însă pentru neadevăruri trebuie de pedepsit în strictă conformitate cu legea”, se arată într-un comentariu al Serviciului de presă al Președinției.

Potrivit sursei citate, cetățenii „nu trebuie să manifeste o atitudine serioasă față de astfel de informații false – fake-news, mai ales în perioada campaniilor electorale”.

ppAmintim că un grup de 200 de militari și veterani ai forțelor armate din R. Moldova, care se declară loiali președintelui Igor Dodon, susțin că sunt gata, cu arma în mâini, să iasă în stradă, dacă socialiștii vor fi împiedicați să câștige alegerile parlamentare. Informația respectivă a apărut pe un portal al separatiștilor din Donbas