Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a publicat pe pagina sa de facebook mai multe invoice-uri care demonstrează că Ilan Shor l-a finanțat pe Igor Dodon. Este vorba despre bilete avia pentru Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, valoarea cărora se ridică la circa 42 de mii de lei și care au fost achitate de Ilan Shor. Zborurile respective au avut loc începând cu luna octombrie 2013 până în luna aprilie 2014. 

Biletele erau echiziționate de pe platforma zbor.md, sub denumirea juridică Explor Tour SRL. 

Aceasta este dovada că „opoziția” a zburat pe contul celor cu care chipurile lupta. Acest lucru vă va ajuta să vă amintiți mai des de Shor și asta nu vă va încurca deloc”, scrie Usatîi într-un comentariu atașat la documentele publicate (vezi-le mai jos).

Amintim că zilele trecute Ilan Shor a ieșit într-o conferință de presă și a declarat că președintele R. Moldova, Igor Dodon, a fost un bun prieten de-al său care a avut mai multe beneficii din partea sa, inclusiv zboruri cu avionul lui, deplasări în Monaco, dar și bani pentru două campanii electorale anterioare. De asemenea, Shor a lăsat să se înțeleagă că are dovezi potrivit cărora Dodon a beneficiat și de resursele financiare ale lui Veaceslav Platon, aflat acum în detenție și căruia i-ar fi promis că-l va grația. Declarațiile lui Shor nu au făcut decât să confirme ceea ce spunea fostul viceprimar de Orhei, fost șef de campanie al lui Shor, Igor Grigoriev într-un interviu acordat pentru Deschide.MD, acum doi ani. 

Detalii: Igor Grigoriev: Shor mi-a recunoscut că l-a finanţat pe Dodon împreună cu Platon

După ce ne-a acordat acest interviu, Grigoriev a fost amenințat de către Dodon prin intermediul unui sms. 

Igor Dodon a comentat, dar nu a negat afirmațiile lui Ilan Shor potrivit cărora ar fi luat bani de la primarul de Orhei pentru două campanii electorale și i-ar fi promis deținutului Veaceslav Platon că-l grațiază contra unor sume bănești încasate de la ultimul. Într-o reacție publicată pe pagina sa de facebook, Dodon răspunde evaziv fără a spune clar dacă Shor minte sau nu.

Detalii: Dodon reacționează, dar nu infirmă acuzațiile lui Shor

Publicăm mai jos invoice-urile apărute pe pagina lui Usatîi.