Președintele R.Moldova, Igor Dodon, cel care bătătorește în fiecare lună cărările spre Moscova, a fost din nou luat peste picior de presă rusească. De data aceasta este vorba despre postul public de televiziune din Federația Rusă, „Pervîi Kanal”.

Într-o secvență video decupată dintr-o emisiune de umor, cunoscutul prezentator Ivan Urgant, comentează pe note satirice o știre publicată pe ria.ru despre faptul Rusia vrea să-și atribuie teritorii de pe Lună. Vedeta de televiziune își imaginează un caz în care doi cosmonauți - unul american și unul rus - stau pe Lună și se gândesc cum să împartă teritoriul. 

„Cel american își scoate arma, în timp ce cosmonautul rus își sună juristul. Dar de ce doar SUA și Rusia împart teritoriul de pe Lună, întreabă președintele R.Moldova, Igor Dodon.

Secvența video a fost publicată pe pagina de facebook a liderului diasporei moldovenești în Rusia, Alexandr Kalinin, însoțită de comentariul „Pentru Rusia, Dodon e doar un clovn, da și pentru R.Moldova tot doar un clovn”.

Vom aminti că zilele trecute un alt post de televiziune de la Moscova a făcut haz de vizitele președintelui Igor Dodon la Moscova. Atunci, șeful statului a intrat în vizorul postului de televiziune NTV, care pe teritoriul R. Moldova este retransmis de o companie afiliată socialiștilor. Astfel, Igor Dodon a fost comparat cu un „turist” la Kremlin și cu o persoană care nu prea contează.

Regizorul Tigran Keosaian, prezentatorul unei emisiuni de politică externă, și-a permis mai multe remarci umilitoare la adresa președintelui Igor Dodon, după întrevederea cu Vladimir Putin. „Putin a intrat în sală şi tuturor le-a fost clar cine este țarul şi cine e dodonul”, a spus Keosaian.

DETALII: VIDEO // Dodon, ridiculizat la postul NTV: Este un turist, cu mersul unui om pe care îl cheamă Dodon