Partidul democrat și sateliții săi întreprind toate eforturile pentru a scoate Partidul Socialiștilor din Republica Moldova din cursa electorală. Cel puțin așa susțin socialiștii într-un comunicat de presă.

„În același timp, însuși Partidul Democrat, parlamentul și guvernul aflat sub controlul acestuia utilizează în mod regulat resurse administrative pentru a exercita presiuni asupra alegătorilor. PSRM afirmă că orice încercare de a scoate din alegeri cel mai mare și mai popular partid din țară va submina credibilitatea viitoarelor alegeri și le va face nelegitime”, scrie în declarația socialiștilor.

Tot în același comunicat, PSRM își anunță susținătorii să fie pregătiți de proeteste, dar și vin cu un apel la partenerii externi ai R.Moldova.

„PSRM solicită tuturor susținătorilor săi și tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care nu sunt indiferenți față de soarta țării, să fie pregătiți pentru proteste pe o perioadă nedeterminată. PSRM apelează la toți partenerii externi ai Republicii Moldova, precum și la structurile internaționale care monitorizează alegerile, pentru a asigura integritatea procesului electoral. PSRM își declară respectarea strictă a legislației Republicii Moldova și a normelor democratice de drept”, mai scrie în comunicat.