Igor Dodon anunță că va cere urgentarea procedurii de depunere a jurământului pentru a-și începe exercișiul mandatului de Președinte al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută astăzi de președintele ales după validarea de către Curtea Constituțională a rezultatelor scrutinului.

Dodon a spus că va lua legătura cu Andrian Candu, Pavel Filip și Alexandru Tănase pentru a discuta depunerea jurământului.

Azi seara sau mâine dimineața voi lua legătura președintele Parlamentului, prim-ministrul și președintele Curții Constituționale pentru a discuta și cere ca ziua de învestire să fie cât mai rapidă. Sper că nu vor fi tergiversări aici. Conform legislației, ziua urmează să fie numită de președintele Parlamentului și Curtea Constituțională. Au termen până pe 27-28 decembrie. Voi solicita ca să fie cât se poate mai repede”, a declarat el.

Potrivit lui, tergiversarea procesului de validare a scrutinului a avut loc din cauza oponenților săi politici.

A fost făcut intenționat cu scopul ca guvernarea să reușească să promoveze anumite reforme antipopulare, cum ar fi numirea procurorului general, deschiderea oficiului NATO, reforma sistemului de pensii”, a adăugat Dodon.

Amintim că astăzi Curtea Constituțională a validat rezultatele scrutinului prezidențial și mandatul președintelui ales, Igor Dodon.