Partidul Liberal Democrat din Moldova este consternat și îngrijorat profund de evoluția tot mai primejdioasa a justiției din Republica Moldova.

Cazul Vlad Filat este răsunător în acest sens, având în vedere metodele autoritare pe care le utilizează regimul actual în judecarea celui de-al doilea dosar intentat fostului prim-ministru, transmite un comunicat al PLDM.

„Cerem un proces deschis, echitabil și transparent. Elementele de forță utilizate astăzi, nu fac parte dintr-un regim democratic și nu denotă o justiție corectă. Este un abuz, o răzbunare vădita, o etalare a forței și o inducere a unei frici colective, caracteristice gulagurilor sovietice”, se mai arată în comunicat.

Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă vehement felul în care este judecat dosarul Vlad Filat II și cere stoparea imediată a abuzurilor. Potrivit formațiunii politice fiecare cetățean al acestui stat are dreptul la o justiție corectă, unde să îi fie respectate drepturile și să fie tratat cu respect, nepărtinire și profesionalism.

Amintim că acum trei săptămâni, procurorii anticorupție au anunțat că au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată spre examinare, cauza penală pe faptul săvârșirii infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, în care este învinuit prim-ministrul.

Conform materialelor cauzei, în perioada anului 2013, învinuitul, urmărind scopul deghizării originii ilicite și transferului mijloacelor financiare în proporţii deosebit de mari, provenite din infracțiuni de corupție, a fost organizatorul și autorul infracțiunii de spălare de bani, utilizând un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.