Partidul Comuniștilor din R. Moldova îndeamnă cetățenii să nu-și dea voturile pentru „trădători, hoți, fățarnici și aliați ai regimului antipopular”, făcând referire la Partidul Socialiștilor, pe care îl numesc un partid al trădătorilor.

„Autoproclamații „conducători” ai PSRM au trădat Partidul Comuniștilor, care i-a promovat la posturi de conducere. Ei au trădat poporul moldovenesc, dîndu-și voturile pentru alegerea unionistului Nicolae Timofti în funcția de președinte al țării”, se arată pe site-ul PCRM.

PCRM consideră că „Socialiștii au furat de la Partidul Comuniștilor Statutul, Programul și culoarea drapelului. Socialiștii nu au idei și nici proiecte sau planuri proprii”.

Potrivit formațiunii comuniste „Igor Dodon și Zinaida Greceanîi au primit pentru votarea lui N. Timofti la funcția de președinte al țării 3 milioane de euro. Dodon întotdeauna a lucrat în calitate de funcționar public, însă el deține o casă cu valoarea de 400 mii de euro și anual donează prin fondul „Din Suflet” al primei doamne sume care depășesc salariul dumnealui pentru toți cei 4 ani. Doar în anul 2018, el de șase ori a fost la odihnă în diferite țări. Firma familiei Greceanîi a participat la falimentarea Băncii de Economii. Consilierii din partea Partidului Socialiștilor au fost implicați în numeroase cazuri de escrocherie privind însușirea ilegală a unor terenuri de pămînt din Chișinău. Protestele socialiștilor împotriva construcțiilor ilegale a blocurilor locative în Chișinău în toate cazurile s-au finalizat cu luare de mită, inclusiv apartamente”.

Totodată PCRM susține că „socialiștii se prezintă pe sine drept prieteni ai Rusiei și părtași ai integrării eurasiatice, dar nu și-au dat voturile pentru desfășurarea unui referendum privind intrarea în Uniunea Vamală, motivîndu-și refuzul de a o face prin „lipsa unor frontiere comune”. Dodon a calificat intrarea Moldovei în Uniunea Vamală drept un „absurd total”.”

Deasemenea, PCRM afirmă că „Partidul Socialiștilor este un aliat devotat al PD. Fracțiunea socialiștilor din Parlament a votat de 484 de ori împreună cu democrații. Socialiștii și democrații și-au dat voturile pentru introducerea sistemului electoral mixt, care e avantajos doar pentru regimul guvernant”.

„Nu dați voturile dumneavoastră trădătorilor, hoților, fățarnicilor și aliaților regimului antipopular!”, îndeamnă Partidul Comuniștilor.