Igor Dodon comentează, dar nu neagă afirmațiile lui Ilan Shor potrivit cărora șeful statului ar fi luat bani de la primarul de Orhei pentru două campanii electorale și i-ar fi promis deținutului Veaceslav Platon că-l grațiază contra unor sume bănești încasate de la ultimul. Într-o reacție publicată pe pagina sa de facebook, Dodon răspunde evaziv fără a spune clar dacă Shor minte sau nu.

„Constatăm cu regret că unii candidați la alegerile parlamentare încearcă să atragă președintele și instituția prezidențială în polemici politice cu temei fictiv. Or, declarațiile unor sau altor candidați la funcția de deputat trebuie tratate exclusiv în context electoral”, transmite Serviciul de presă al Președinției, după declarațiile făcute astăzi de liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la adresa lui Igor Dodon.

Potrivit administrației prezidențiale, Ilan Șor ar încerca „disperat”, prin declarațiile sale, să „distragă atenția de la învinuirile directe care i se aduc în legătură cu furtul miliardului și nelegitimitatea participării lor în scrutinul parlamentar”. 

„Vă anunțăm aici, în mod repetat, că Președinția, instituția statului cu cea mai mare legitimitate și susținere populară, nu se implică în lupta electorală a forțelor politice, iar președintele țării nu intenționează să reacționeze la provocări, oricare e natura lor, mai ales că majoritatea atacurilor de acest fel au fost deja reflectate anterior în spațiul public, inclusiv în campaniile electorale precedente, când au fost date răspunsurile de rigoare”, se mai arată în comunicatul Președinției.

Vom aminti: Ilan Shor a declarat astăzi că președintele R. Moldova, Igor Dodon, a fost un bun prieten de-al său care a avut mai multe beneficii din partea sa, inclusiv zboruri cu avionul lui, deplasări la Monaco, dar și bani pentru două campanii electorale anterioare de-ale șefului statului. De asemenea, Shor a lăsat să se înțeleagă că are dovezi potrivit cărora Dodon a beneficiat și de resursele financiare ale lui Veaceslav Platon, aflat acum în detenție, căruia i-ar fi promis că-l va grația. Declarațiile lui Shor nu fac decât să confirme ceea ce spunea fostul viceprimar de Orhei, Igor Grigoriev într-un interviu acordat pentru Deschide.MD, acum doi ani. 

Detalii: Igor Grigoriev: Shor mi-a recunoscut că l-a finanţat pe Dodon împreună cu Platon

După ce ne-a acordat acest interviu, Grigoriev a fost amenințat de către Dodon prin intermediul unui sms. 

Detalii: EXCLUSIV / „Eşti terminat” - sms-ul lui Dodon, trimis lui Grigoriev după interviul de pe Deschide.MD