Președintele Curții Constituționale Alexandru Tănase, susține că Partidul Acțiune și Solidaritate a fost înștiințat încă acum cinci zile despre faptul că, imediat cum va fi încheiat ultimul litigiu, Curtea se va întruni pentru examinarea validării rezultatelor alegerilor prezidențiale.

În cadrul ședinței de astăzi de la CCM, președintele Curții a declarat că: „partidul doamnei Maia Sandu a fost înștiințat cu 5 zile în urmă, iar ieri-dimineață, la 10.00, a fost plasat comunicatul pe site-ul CCM privind ultimul litigiu și a fost făcut anunțul privind ședința de astăzi. Nu văd temei pentru asemenea constatări. Fiecare alege ce e mai important – să fie aici sau să fie peste hotare”, a declarat Tănase.

Amintim că astăzi liderul PAS, Maia Sandu, a scris pe pagina sa de Facebook că: „Curtea Constituțională a decis să organizeze ședința de examinare a raportului Comisiei Electorale Centrale în lipsa mea. Chiar dacă noi am cerut amânarea ședinței doar cu o zi, Curtea s-a grăbit să stabilească ședința pentru azi”. În acest context PAS a depus astăzi și o sesizare la Curtea Constituțională.

-----------------------------------

Ulterior președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, a declarat la începutul ședinței de astăzi că până acum nu au fost depuse contestații din partea candidatului la prezidențiale, Maia Sandu, un astfel de document fiind înregistrat abia azi.