Vicepreședintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari spune că președintele Dodon doar vorbește despre realizările sale în urma vizitelor sale la Moscova, dar de fapt acestea nu sunt îndeplinite și problemele rămân nerezolvate.

Declarația a fost făcută de Cebotari în cadrul unui briefing de presă al PDM, după ce a fost întrebat de presă cum comentează cele scrise de Dodon pe Facebook, și anume că a rezolvat mai multe probleme economice fără implicarea Guvernului.

Declarația vicepreședintelui PDM, Vladimir Cebotari


„Eu vreau să vă dau o întrebare, domnul Dodon a fost de foarte multe ori la Moscova și de fiecare dată a venit cu foarte multe probleme rezolvate, dar de fiecare dată problemele se repetă și de fiecare dată ele au trebuit să fie din nou rezolvate și niciodată nu am văzut vreo soluție și niciodată nimeni nu a beneficat de aceste soluții”, a răspuns democratul.

 

Mai departe a urmat un dialog între cei doi interlocutori.

Jurnalist: „Dumnealui menționează mai multe rezultate, cum le apreciați?”

Vladimir Cebotari: „Care sunt acele rezultate?”  

Jurnalist: „Anularea taxelor la import”

Vladimir Cebotari: „Care taxe, la care import?” 

Jurnalist: „De fructe și legume”

Vladimir Cebotari: „Dar spuneți-mi vă rog, au existat vreodată aceste taxe la legume și interdicții” 

Jurnalist: „Tranzitarea mărfurilor prin Ucraina”

Vladimir Cebotari: „Noi nu am văzut niciun document. Documentul domnului Medvedev este încă publicat și în vigoare. Ați văzut ceva sau doar ați auzit vorbe. Noi nu am văzut nicio faptă”, a încheiat dialogul democratul. 

-------------------------------------- Amintim că președintele Igor Dodon a avut acum două zile o întrevedere cu președintele rus Vladimir Putin. Dodon spunea că a discutat la Moscova despre exportul unor categorii de mărfuri moldovenești în Federația Rusă, amnistia migrațională, alegerile din Republica Moldova, soluționarea conflictului transnistrean dar și KAMAZ-uri.