Societatea pe Acțiuni „Tutun CTC” a fost vândută. La 11 ianuarie a fost încheiat și contractul de vânzare a celor 90,81% din acțiuni care aparțineau statului.

Noul proprietar este Î.C.S. „LE BRIDGE CORPORATION LIMITED” S.R.L care ste o companie ce activează în Zona Economică Liberă Chișinău. Prețul de cumpărare a fost de 167 761 000 MDL care a fost achitat în bugetul de stat, precum și alte taxe si impozite stabilite de legislație. 

-------------------------------------- Ultima încercare, soldată cu insucces, de a vinde aceste acțiuni a avut loc în septembrie anul trecut, când statul a organizat o rundă de licitație, în care se regăseau acțiunile mai multor companii, însă au fost vândute doar cele de la Fabrica de vinuri din Bardar.

Celelalte pachete de acțiuni: câte 100% din acţiunile SA „Barza Albă” și „Comerţ-Petrol”, 90,81% din acțiunile „Tutun-CTC”, 78,030% din acțiunile SA „Combustibil Solid”, 60,18% – „Hotel Chişinău”, 59,486% – SA „Floare-Carpet”, 31,415% – „Glass Container Company” etc., au rămas nevândute.

Tutun-CTC a fost scoasă la vânzare în 2016 deși în anii precedenți, guvernanții anunțau că vor selecta experți străini care să evalueze corect bunurile stra­te­gice ale statului și să caute investitori din exterior. Experții urmau să primească 2% din suma bunu­lui pe care ar fi reuşit să-l vândă.