Comuniștii nu încetează să ne uimească. După ce au publicat anteior lista candidaților în ordine alfabetică, acum aflăm că în această listă sunt și cupluri. Astfel doi soți sunt de nedespărțit chiar și în campania electorală, figurând unul după altul pe lista cu concurenți electorali pe circumscripția națională, adică soția nr. 14 iar soțul nr. 15.

Potrivit datelor oferite de Comisia Electorală Centrală, Svetlana și Veaceslav Căpățină sunt ambii candidați din partea PCRM, unul este jurist de profesie celălalt contabil. 

Analizând declarațiile de avere ale celor doi soți, vedem că ambii sunt funcționari: Svetlana este angajată la Direcția Generală educație din Orhei, iar Veaceslav este consilier raional. Soțul însă mai este angajat și la Orhei GAZ dar și la o companie privată „Eduardprospe”. Cei doi au ridicat în 2017 și 2018 salarii de peste 380 de mii de lei. 

Declarațiile de avere ale celor doi se diferențiază la un capitol și anume la bunurile imobile pe care le dețin în proprietate. Svetlana și Veaceslav locuiesc într-o casă de 1047 de metri patrați, care este declarată de ambii. Diferența este că soțul a mai declarat un teren extravilan de 9, 85 hectare dar și un teren agricol de peste șase hectare care este evaluat 73 909 lei. 

Declarația de avere a Svetlanei Căpățină:

Declarația de avere a lui Veaceslav Căpățină: