Într-o postare pe facebook, spicherul parlamentului acuză liderii „ACUM” că atacă nedrept România și presa finanțată de București. Președintele parlamentului, Andrian Candu, a venit cu o reacție la declarațiile Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, după ce aceștia, la un post de televiziune din România, au atacat presa finanțată de statul român. Tot ieri, prezentă la Bucureşti la o dezbatere organizată de Fundaţia Universitară a Mării Negre, Maia Sandu a afirmat că cel puţin 15,8 milioane de dolari din furtul bancar din R. Moldova sunt bani care au ajuns în România.

„Se pare că „dreapta”, pretins europeană, a pășit din nou cu stângul, atacând într-o dorință disperată de auto-victimizare țara vecină și presa. Condamn atacurile unor lideri ai opoziției la adresa mai multor instituții de presă care îi critică, pe motiv că ar fi finanțate din România”, scrie Candu pe o rețea de socializare.

Președintele parlamentului susține că „Năstase cu Sandu au încurcat linșajul mediatic cu dreptul la liberă exprimare, uitând că de departe nu toți cei care nu le sunt complici și nu repetă obedienți „DA! ACUM!” sunt implicați în campanie”.

„Cei doi șomeri luptă împotriva mea, a Partidului Democrat, împotriva prosperității, împotriva jurnaliștilor, împotriva oamenilor și mai nou, dinamitează relația noastră cu țările vecine, fiind cuprinși de panică și cu dispreț pentru Moldova. În încercarea nesocotită de contestare a legitimității alegerilor, care nici măcar nu au avut loc încă, acești călăreți ai apocalipsei au ajuns ridicoli”, adaugă Andrian Candu.

Maia Sandu si Andrei Nastase nu spun nimic de trustul de televiziune al criminalilor și alte instituții media finanțate din frauda bancară și Landromat, pentru că îi promovează zi de zi și inclusiv prin asta îi fac complici la utilizarea banilor furați prin fraudele bancare”, susține Candu.

Totodată, Andrian Candu menționează că „toate astea se întâmplă într-o perioada în care apar tot mai multe dovezi în spațiul public despre legătura binomului Maia Sandu - Năstase cu Platon și finanțări ilegale pe care le-ar fi primit de la acesta în diferite forme mascate. Integritatea binomului "Maia Năstase" s-a dovedit a fi încă o mare minciună”, a conchis președintele parlamentului.

Precizăm că, prezentă la Bucureşti la dezbaterea organizată de Fundaţia Universitară a Mării Negre cu genericul „De la furtul miliardului la furtul alegerilor” din 25 ianuarie, debutul campaniei electorale în Republica Moldova”, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate Maia Sandu a declarat că „în conformitate cu rapoartele făcute de companiile de investigaţie internaţionale, pentru că nu putem să ne bazăm pe cercetările făcute de instituţiile publice ale Republicii Moldova, cel puţin 15,8 milioane de dolari din furtul bancar sunt bani care au ajuns în România.”