Candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) în circumscripția nr. 4, Râșcani, Vladimir Mizdrenco, riscă să fie exclus din cursa electorală, deoarece oameni din echipa sa ar fi distribuit materiale electorale la 17 ianuarie curent, înainte de începerea campaniei electorale.

Candidatul Partidului Democrat (PD) în circumscripția nr. 4, Iurie Urzica, s-a adresat în instanța de judecată și cere excluderea lui Mizdrenco din alegeri, scrie ziarulnational.md

Potrivit PSRM, motivul invocat de Urzica, precum că oamenii lui Mizdrenco ar fi răspândit materiale promoționale în circumscripția respectivă, ar fi unul inventat.

„Pe 22 ianuarie, candidatul PD a venit cu un apel la Judecătoria orașului Drochia din raionul Râșcani cu cererea de a exclude din campania electorală candidatul PSRM Vladimir Mizdrenco. Apelul în instanța de judecată a fost depus fără probe, cu încălcări procedurale semnificative, cu expirarea termenului-limită. Nu poate un concurent să ceară excluderea din cursa electorală a altui concurent – aceasta ține de competența Comisiei Electorale Centrale”, spun socialiștii.

De asemenea, reprezentanții PSRM se arată surprinși de faptul că Judecătoria Drochia a acceptat să examineze cererea candidatului PD.

„Acest lucru trezește suspiciuni privind competențele și independența judecătorilor din orașul Drochia, cât și îndoieli privind utilizarea lor ca instrument de presiune asupra adversarilor politici. În esență, aceasta este o batjocură față de sistemul judiciar din R. Moldova, proclamat independent”, se mai arată în comunicatul socialiștilor.