Partidul Popular European din Moldova și Partidul Pro România, au semnat astăzi, 23 ianuarie, un Acord de Cooperare, pentru a oferi un nou imbold procesului de integrare națională a românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Liderul PPEM, Iurie Leancă, susține că este un eveniment istoric, iar această relație nu este doar între două partide, dar și între două capitale românești. Reprezentanții „Pro România” nu sunt doar niște prieteni ai cetățenilor moldoveni, dar oameni care au demonstrat prin fapte că sunt mereu alături de R. Moldova, mai susține Leancă.

„Este primul document de acest gen semnat de PPEM și primul semnat de Pro Romania. Este o nouă filă in relațiile celor două state. Suntem motivați să promovăm un obiectiv național: integrarea națională a românilor de pe ambele maluri ale Prutului. Integrarea europeană se face cu România și prin România. Și România are nevoie de R. Moldova, să ne afirmăm identitatea aici acasă, să continuăm împreună proiecte începute ani în urmă. În preajma Zilei istorice când se împlinesc 160 de ani de la Mica Unire, sprăm ca acest gest simbolic și cooperarea sa aducă beneficii”, a declarat Leancă.

La rândul său fostul premier al României, Victor Ponta, a menționat că „este reluat un proiect din 2013 început cu colegii de la Chișinău: integrarea R. Moldova într-un proiect național. Nu vrem să lăsăm lucrurile neterminate, împreună trebuie să-l ducem la bun sfârșit”.