Aproximativ 120 de mii de lei pe lună a ridicat candidatul la funcția de deputat din partea PSRM în circumscripția numărul 40, Cimișlia. Piotr Pușcari a încasat acești bani de la Consiliul Raional Basarabeasca, în anul 2017.

Pușcari, care este și președinte raionului Basarabeasca, a ridicat în anul 2017 aproximativ 1,5 milioane lei salariu din activitatea sa de la Consiliul Raional Basarabeasca.

Potrivit declarației de venit publicată pe site-ul CEC, în 2018 salariul său a fost un pic mai modest, acumulând doar aproximativ 140 de mii de lei. 

Conform portalului moldovacurata.md, Pușcari a făcut parte din Partidul Comuniștilor până în 2011, când s-a alăturat grupului Dodon, desprins atunci de la comunişti.

Până a veni în funcția de președinte de raion, el a fost secretar al Organizației Teritoriale a Partidului Socialiștilor din Basarabeasca. Președintele raionului Basarabeasca a mai fost subiectul unei investigații făcute de către portalul anticorupție.md, unde Pușcari a fost unul din donatorii „grași” ai campaniei prezidențiale a lui Igor Dodon.

Până în momentul actual, în circumscripția nr.40, Cimișlia au fost înregistrați 5 candidați la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova: Diacov Dumtru (PDM); Piotr Pușcari (PSRM); Cîrlan Veronica (Partidul „Șor”); Domnica Manole (Blocul „ACUM”) și Valentin Cimpoieș (Partidul Nostru).