Liderul PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat astăzi în cadrul briefingului săptămânal că guvernarea pregătește mai multe proiecte de legi prin care va fi majorată taxa unică la nașterea copilului, până la 10 000 de lei, dar și acordarea unei alocații lunare pentru fiecare copil până la vârsta de 18 ani.

Democratul a mai anunțat astăzi că vor fi alocate și ajutoare în pragul sărbătorilor de Paști.

„Noi am decis să acordăm un ajutor de 600 de lei cu ocazia sărbătorilor de Paști”, a zis liderul PD.

De acest ajutor vor beneficia persoanele care au venituri mai mici de 600 de lei. Totodată, Vlad Plahotniuc a anunțat că pentru sezonul următor va fi dublată suma compensației pentru căldură de la 350 de lei la 700 de lei. De această majorarea vor beneficia circa 150 de mii de cetățeni care au venituri de până la 2000 de lei.

La ședința de astăzi s-a discutat și despre compensația acordată la nașterea copilului. 

„Și aici am o veste bună. Noi ne putem permitem să majorăm această taxă de la 6303 lei până la 10 mii de lei”, a declarat Vlad Plahotniuc.

Tot pentru familii s-a decis o alocație pentru fiecare copil, care va fi de 200 de lei și va fi acordată până la vârsta de 18 ani. 

Proiectele vor fi votate acum în prima lectură de actualul parlament, iar în a doua  - de deputații viitoarei legislaturi.

Știrea se actualizează ...