( UPDATE, ora 16:35) Contactată telefonic de către reporterii Deschide.MD, ofițerul de presă al PSRM, Irina Astahova, ne-a comunicat că va reveni cu un apel, dar ulterior nu a mai răspuns. Între timp, pe pagina de Facebook a organizației PSRM Vulcănești a apărut o postare prin care se încearcă victimizarea lui Uzun. Potrivit autorilor textului, cel care a pornit bătaia ar fi un oarecare Ivan Raiciu, implicat anterior în mai multe scheme de contrabandă. Fiind în stare de ebrietate, din senin, acesta l-ar fi luat la pumni pe unul dintre cei cu care se afla Grigori Uzun, iar socialistul a sărit în apărarea acestuia și ar fi încercat să calmeze spiritele. Ulterior, Raiciu ar fi urcat la volanul unui automobil de Toyota Land Cruiser a început să dea cu automobilul peste toți cei care se aflau acolo Ca urmare, cinci persoane ar fi avut nevoie de asistență medicală. Autorii au ținut să mai adauge și faptul că Raiciu s-ar afla în relații bune cu primarul orașului Vulcănești, dar și cu alți deputați și că ar încerca să scape de urmărire penală prin denigrarea lui Uzun.

Știrea inițială

Ciomăgarul cu legitimație de deputat al organului legislativ din Găgăuzia și candidat, în același timp, pe listele PSRM la apropiatele parlamentare, care a bătut mai mulți cetățeni la Vulcănești tocmai de Bobotează, pe numele său Grigori Uzun, s-a dovedit că nu e la prima sa ispravă de acest fel, potrivit portalului enigagauziya.md, care evocă un episod, anterior, de "civism în acțiune" al celui în cauză. Declarația de venit a lui Uzun adaugă acestei trăsături și o imagine de nabab local, cu opt automobile la activ și câștiguri de milioane, confirmând bănuiala psihologilor că averea peste măsură face o casă "de succes" cu agresivitatea și grobianismul.

La data de 10 iulie 2018, portalul enigagauziya.md scria că la 9 iulie, un activist civic a fost spitalizat din cauza faptului că a fost bătut de Uzun și un grup de persoane. 

Candidatul PSRM a spus activistului atunci că el este „șeful situației” și l-a avertizat să nu să se adreseze în organele abilitate că de altfel va regreta amarnic. 

Contactată telefonic de către reporterii Deschide.MD, ofițerul de presă al PSRM, Irina Astahova ne-a comunicat că va reveni cu un apel, ulterior nu a mai răspuns.

Amintim că Grigori Uzun, ar fi lovit mai mulți oameni de Bobotează, iar ultimii au avut nevoie de intervenția medicilor. 

Conform declarației de venit, Uzun a declarat salariu de 1800 de lei. Din activitatea de interprinzător, el a adunat 38.577.456 de ruble rusești aproape 10 milioane lei. În proprietatea sa, candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova are 8 mașini valoarea cărora se ridică peste 7.2 milioane de lei.