Vicepreședintele PAS consideră că informațiile despre Andrei Năstase, făcute publice de liderul PL, Dorin Chirtoacă, sunt un atac la adresa blocului ACUM. Mihai Popșoi nu crede că subiectul ar trebuie să fie discutat în cadrul ACUM câtă vreme Năstase a obținut certificatul de integritate.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate afirmă: „este ciudat faptul că Dorin Chirtoacă își concentrează efortul și timpul său prețios pentru a ataca blocul și pe Andrei Năstase”. 

„Este ciudat având în vedere că el își dorea să fie parte a acestui bloc, atât timp cât unii ar putea să-l suspecteze de faptul că domnul Chirtoacă ar fi vulnerabil în fața domnului Plahotniuc pentru că are dosar penal”, a declarat Popușoi pentru Deschide.MD  

Acesta mai spune că informațiile publicate de liderul liberalilor nu sunt noi având în vedere că acest caz a fost obiectul unui litigiu la CEDO, iar Andrei Năstase a primit câștig de cauză, obținând 7 milioane de euro.  

„Se încearcă a ataca blocul ACUM, nemijlocit pe domnul Năstase, iar domnul Chirtoacă vrea să fie parte a blocului, pe când acesta pare să nu-și pună întrebări că Shor a preluat acum compania Air Moldova”, mai spune vicepreședintele PAS care precizează că integritatea fiecărui candidat a fost discutată în cadrul blocului ACUM: „Comisia de Integritate”, „Moldova Curată” și „Parlamentul Curat” și-au expus pozițiile lor”. 

Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari la fel lasă de înțeles că informațiile publicate ar fi un atac la adresa lui Andrei Năstase.  

„Este o aberație ceea ce a scris acolo și nici nu vreau să comentez. Pe mine nu mă vizează, dar am și eu o întrebare față de domnul Chirtoacă. Dar dacă era acceptat PL în blocul ACUM, adică nu ar fi fost acea depunere tardivă a candidaților, atunci mai publica aceste lucruri?”, spune Slusari. 

Liderul PPDA, Andrei Năstase nu a răspuns la telefon pentru a comenta informațiile publicate de Chirtoacă. 

----------------------------------- Amintim că liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a publicat mai multe extrase potrivit cărora compania germană care a privatizat Air Moldova în anul 2000, a fost - de fapt - fondată de Victor Țopa și soția sa, cei din urmă fiind nașii de cununie ai lui Andrei Năstase.

Extrasele arată că firmă germana „Unistar Ventures” GMBH (în prezent denumită „German Aviation Capital” GMBH), care a procurat în anul 2000, 49% din acțiunile „Air Moldova”, era germană doar cu numele, cu sediul și cu administratorul pensionar, dar nu și cu fondatorii.

Chirtoacă vrea să spună că firma îi avea în spate pe Ministrul Transporturilor de atunci, Victor Țopa, soția sa Ana, precum și finul lor de cununie - Andrei Năstase, vicedirector general al „Air Moldova” responsabil de probleme juridice.