Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a venit cu un răspuns pentru ex-președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care i-a solicitat despăgubiri în urma acuzelor lui Năstase, prin care liberalul este învinuit de furtul miliardului.

„Eu vorbesc de vreo 3 ani de zile, despre implicarea hoților în furtul miliardului, în spălătoria mafiei rusești, în atacurile raider. Despre hoți n-am încetat să vorbesc de ani de zile. Acum s-a trezit? Individul Mihai Ghimpu este un politician de sub 1% și din punctual meu de vedere s-a sinucis politic de foarte multă vreme. Eu nu dau nici 30 de bănuți pe onoarea și demnitatea lui Ghimpu”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

„Winston Churchil spunea : Dacă ne-am opri de fiecare dată să aruncăm cu pietre în cei care ne latră, nu vom ajunge niciodată la destinație, or destinația pentru noi toți, pentru acest popor, este drumul către libertate. Așa că Ghimpu, Plahotniuc, Leancă, Șor sau alții nu ne pot opri din drumul nostru spre libertate”, a conchis Năstase.

Totuși, liderul blocului „ACUM” nu a dat un răspuns exact dacă-și va cere scuze, sau nu, de la Ghimpu și că presa este foarte capabilă să tragă singură concluziile necesare.

Amintim că, liberalul Mihai Ghimpu i-a solicită lui Andrei Năstase să-i fie aduse scuze și dezmințiri publice în ceea ce ține de implicarea lui în furtul miliardului și complicitatea cu Plahotniuc, de altfel acesta va fi nevoit să își apere „onoarea și demnitatea” prin intermediul instanțelor de judecată. De asemenea, i-a cerut lui Năstase prejudiciu moral în cuantum de 1 leu.