Se pare că în cursa electorală pentru funcţia de parlamentar în Republica Moldova s-a înscris şi un medium. Omul care poate comunica cu spiritele, după cum rezultă logic din isprava sa, şi-a trecut în listele de subscripţie un răposat, provocând stupoarea Consiliului de circumscripţie electorală nr. 47 (Camenca). Nefiind versaţi în materie de hipnoză şi transă - obişnuitele mijloace la care apelează doritorii de a accede în parlament -, membrii Consiliului au refuzat cererea de înregistrare a lui Andrei Sârbu.

Conform unei hotărâri din 10 ianuarie 2019, CECE nr. 47 a emis o hotărâre prin care refuza cererea de înregistrare a lui Sîrbu Andrei în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în circumscripția uninominală nr. 47, or. Camenca, Rîbnița, Dubăsari și Grigoriopol. Motivele invocate de CECE nr.47 ar fi nenumărate încălcări în listele de subscripție. 

 

Cert este că prin aceste nereguli a fost depistată și o semnătură a unui om decedat. 

La 13 ianuarie curent, pretendentul la fotoliul de parlamentar, Sîrbu Andrei a depus o contestație la Comisia Electorală Centrală prin care cere anularea hotărârii CECE nr.47 din 10 ianuarie 2019 și reexaminarea de către persoane imparțiale a cererii de înregistrare.