Liderul liberalilor Dorin Chirtoacă susține că partidul pe care îl conduce a adoptat ideea ca diaspora să fie reprezentată anume de oameni din diasporă și nu invers - să fie reprezentată de politicienii de la Chișinău.

Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul unei conferințe de presă. Chirtoacă a amintit că PL a încercat și a contribuit la formarea unității opoziției, însă nu-și imaginează cum ar fi fost implementate viziunile lui Andrei Năstase și Maia Sandu. 

„Poate ar fi fost alte viziuni de a candida. Nu știu cum ar fi arătat lucrurile astăzi dacă eu candidam în Siberia, doamna Maia în Europa, și numai știu, domnul Andrei la Codru. Pentru opoziția care vrea să preia guvernarea lucrurile ar trebui să arate cumva altfel nu pe la extreme dar devreme ce nu au dorit să colaboreze cu noi trebuie să-și asume consecințele”, a declarat liberalul. 

Dorin Chirtoacă a adăugat că partidul pe care îl conduce susține ideea ca diaspora să fie reprezentată anume de oameni care sunt în diasporă: „Trebuie să fie reprezentanți ai diasporei pe circumscripții dar și pe listele naționale ale partidelor care se declară pro-europene și susțin diaspora dar și condiții mai bune de vot pentru diasporă”.

În cadrul aceleași conferințe, politicianul a amintit că o parte din economia R. Moldova se bazează pe remitențele trimise din diasporă și că acesta este argumentul principal pentru a fi asigurate condiții mai bune pentru moldovenii din diasporă.