Președintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă lasă de înțeles că se simte „singur” în această camapanie electorală. Probabil că cugetarea vine după ce PL practic a fost exclus de la negocierile cu blocul ACUM.

Chirtoacă a început conferința de presă, care avea drept subiect principal votul în diasporă și reprezentativitatea diasporei în noul Legislativ, cu o comparație a electoralei cu timpul de afară. 

„Dacă luăm alegerile parlamentare în ansamblu, cel mai probabil vor fi așa cum este ninsoarea de astăzi. Te învăluie din toate părțile și în mare parte ești pe cont propriu [...] Te învăluie din toate părțile, distruge posibilitatea de vot din toate părțile și mai departe ești pe cont propriu. În asemenea condiții noi mergem înainte pentru că nu ne rămâne alt lucru”, a declarat liderul PL.

Cât despre votul din diasporă și candidații participanți, liberalul spune că aceasta trebuie să fie reprezentată anume de oameni care sunt în diasporă.  

„[...] După ce am fost trași pe sfoară și insultați de unii și alții, nu ne rămâne decât să ne apărăm demnitatea. Pe de o parte Plahotniuc și cu Dodon fraudează alegerile prin acest sistem mixt pe de altă parte se vorbește despre meritocrație dar nu se face nimic [...] Noi vorbim cu candidați din diasporă, nu venim noi de aici să spunem că-i reprezentăm” 

Amintim că anterior Partidul Liberal a fost primit la negocierile de formare a blocului electoral ACUM din care făceau atunci parte PAS, PPDA și PLDM. După câteva ședințe de negocieri PL a înaintat o listă cu candidați pe circumscripții la care nu a primit răspuns. Între timp Andrei Năstase și Maia Sandu a înregistrat grupul electoral format din două partide PPDA și PAS având pe liste și candidați ai PLDM dar fără PL. Totul a luat sfârșit cu o serie de acuzații și declarații între copreședinții ACUM - Maia Sandu și Andrei Năstase și Dorin Chirtoacă