Pretinsul minister de externe de la Tiraspol a comentat introducerea de către Guvernul Rusiei a unei interdicții privind importul în Rusia a mărfurilor transportate prin Ucraina. „Autoritățile” din Transnistria deja au început un dialog cu cele din Rusia pentru a elimina consecințele deciziei luate de Guvernul rus.

Rusia a impus la începutul anului interdicția de importuri de mărfuri  din Ucraina, dar și a mărfurilor care tranzitează teritoriul acestei țări. În mare parte, interdicția va afecta produsele industriale, iar producătorii transnistreni vor deveni victimele acestor sancțiuni, spune pretinsul minister de externe de la Tiraspol.

„Un șir de întreprinderi transnistrene lucrează activ pe piețele din Federația Rusă. Există volume semnificative de produse livrate, sunt contracte de livrare pentru un an întreg, din această cauză întreprinderile transnistrene ar putea suferi de pe urma acestei măsuri”, a declarat Vitali Ignatiev, pretinsul ministru de externe de la Tiraspol.

Pentru a rezolva problema cât mai repede posibil și a elimina consecințele negative ale adoptării acestei decizii, autoritățile din Transnistria și-au intensificat lucrul cu autoritățile din Federația Rusă.

„Situația se află sub control. Am propus un mecanism pentru rezolvarea acestei probleme. Au avut deja consultări de lucru, sperăm acestea vor decurge intens și vor ajunge la rezultate practice”, a declarat Vitali Ignatiev.