Blocul ACUM le solicită cetăţenilor să-i susţină candidaţii prin semnătură în vederea înscrierii lor în cursa electorală. Chişinăuienii o pot face la birourile PAS şi PPDA din capitală, ceilalţi, la reprezentanţii ACUM din regiuni, transmite IPN.

Lidera PAS Maia Sandu a atenționat cetățenii să fie atenți și să verifice numele candidatului și formațiunea politică indicată în listele de semnături, dacă într-adevăr sunt de la Blocul ACUM. Deoarece, potrivit Maiei Sandu, au fost semnalate cazuri în care reprezentanții altor formațiuni colectau semnături, spunându-le oamenilor că sunt de la Blocul ACUM, când, de fapt, colectau semnături pentru candidații altor formațiuni politice.

Maia Sandu a apreciat faptul că diaspora s-a înregistrat într-un număr mare pe site-ul alegator.md. De asemenea, preşedintele PAS a făcut un apel către alegători să susțină petiția lansată de unii reprezentanți ai diasporei pentru deschiderea suplimentară a cel puțin 28 de secții de vot în afara țării, pe lângă secțiile de vot deja programate. Maia Sandu susține că, pentru a exista un proces electoral în condiții normale, este nevoie ca în afara țării să fie deschise aproximativ 150 de secții de votare.

Reprezentanții Blocului ACUM au informat cetățenii că a fost deschis contul electoral al Blocului, iar simpatizanții pot  dona bani pentru susținerea Blocului electoral format din PAS și PPDA, datele bancare pentru transfer sunt publicate pe site-ul www.acum.md , iar cei care vor să doneze bani în numerar o pot face în continuare la oficiile PAS și PPDA.