Blocul electoral „ACUM” nu va susține referendumul din 24 februarie, care prevede reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 și posibilitatea revocării acestora din funcție. În cadrul unei conferințe de presă, Andrei Năstase a declarat că această inițiativă ar contravine normelor legale.

„Blocul electoral „ACUM” nu dorește să participe la acțiuni ilegale și nici să fie complice la irosirea banilor publici pentru un referendum ce a fost declanșat contrar cadrului legal în vigoare”, a declarat Năstase.

Anterior, cu mai mult de o lună de zile în urmă, Andrei Năstase avea o altă opinie. În cadrul unei emisiuni de la postul N4, liderul blocului „ACUM” îndemna cetățenii să participe la referendumul din 24 februarie.

„Îndemnul meu este către toți cei care ne privesc, da, mergeți la acest referendum, da, votați pentru reducerea numărului de deputați. Această idee este în conformitate cu convingerile Dvs și noi am adus argumente în acest sens”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că pe 24 februarie, paralel cu alegerile parlamentare se va desfășura și un referendum care presupune ca numărul de deputați să fie redus de la 101 la 61, iar cetăţenii să aibă dreptul ca să retragă mandatele aleşilor care i-au dezamăgit şi nu le mai reprezintă interesele.