Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Silvia Radu, a degrevat din funcție pe perioada campaniei electorale. În locul ei a rămas să gestioneze treburile în minister secretarul general de stat, Boris Gîlca, transmite sanatateinfo.md.

Deși a declarat de mai multe ori că nu se va implica în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Silvia Radu se regăsește pe locul 20 în lista Partidului Democrat printre candidații care se văd deputați în viitorul Legislativ. Ministra a găsit și o justificare, își dorește ca toate reformele începute să continue. 

Astăzi, 9 ianuarie, membrii Colegiului Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) s-au întrunit în cadrul primei ședințe din acest an, unde secretarul general de stat, Boris Gîlca a prezentat proiectul Planului de acțiuni al MSMPS pentru anul 2019, urmând ca în baza discuțiilor și recomandărilor membrilor Colegiului să fie definitivat și aprobat.

În cadrul ședinței, au fost prezentate: proiectul Conceputului de reorganizare al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, posibilitatea contractării medicilor rezidenți, specialitatea medicina de familie, în localitățile rurale, în contextul reformei asistenței medicale primare și practicilor europene, acordarea asistenței medicale calificate în cazul patologiilor extragenitale de către IMSP Spitalul Clinic Municipal Nr.1 din capitală.

Colegiul MSMPS se întrunește lunar pentru a dezbate problemele referitoare la activitatea şi politicile promovate de minister, informarea activităţilor desfăşurate şi proiectelor de importanță din domeniul de activitate a MSMPS.

Amintim că Silvia Radu a fost învestită în funcția de ministru în luna septembrie 2018, după ce Guvernul Filip a demis-o pe ministra, Svetlana Cebotari. Până atunci, Radu a deținut funcția de primar interimar la Municipiului Chișinău.