Fostul ministru la Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc - condamnat într-un dosar de corupție - revine în politica mare. El anunță că și-a înregistrat grupul de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea participării sale la scrutinul din 24 februarie 2019. Acesta își propune să candideze pe circumscripția uninominală nr. 15 din Călărași.

„Această circumscripție are 65522 de cetățeni cu drept de vot. Pe absoluta majoritate dintre ei îi cunosc. Pot spune chiar că-mi sunt prieteni de-o viață. Împreună cu ei am elaborat proiecte în vederea edificării unei noi infrastructuri a localităților, eu fiind ministru al transporturilor și infrastructurii drumurilor”, scrie Chirinciuc.

În august, 2017, Judecătoria Chișinău l-a condamnat la un an și patru luni închisoare cu suspendare și o amendă de 15 mii de lei pe fostul ministru liberal al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu. Procurorii au explicat atunci viteză dosarului prin faptul că inculpatul ar fi semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.