Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, îndeamnă cetățenii moldoveni care au pașaport românesc să iasă la vot în cadrul alegerilor parlamentare din România care se vor desfășura duminica aceasta, 11 decembrie. Anatol Șalaru îi cheamă pe toți cetățenii români din Republica Moldova să demonstreze că cifra unioniștilor din este mai mare de 1,8%, scorul obținut de Mihai Ghimpu la alegerile prezidențiale din 30 ocrombrie. Maia Sandu a chemat toți cetățenii Republicii Moldova, care au și cetățenie românească, să meargă la vot pe 11 decembrie și să „voteze pentru o guvernare corectă și competentă”.

„Stimați prieteni, duminică, în România vor avea loc alegeri parlamentare. Invit toți basarabenii care și-au redobândit cetățenia româna să mergem la vot. Nu contează cui veți da votul, important este să vă exercitați acest drept, participând astfel la viața politică a Țării. Participarea la vot este și o dovadă de patriotism, o dovadă că ne pasă de viitorul României. Haideți duminică sa arătăm că în Basarabia numărul românilor unioniști este mai mare de 1,8%. Eu voi merge la vot și vă aștept și pe voi!”, este mesajul lui Natol Șalaru.

Președintele PAS, Maia Sandu, a îndemnat și ea cetățenii români din Republica Moldova să participe la alegerile parlamentare din România. Sandu a subliniat că la fel ca Republica Moldova, România are nevoie de o clasă politică nouă, formată din oameni integri și competenți. „O clasă politică ce va sprijini lupta împotriva corupției și va contribui la modernizarea țării. O clasă politică formată din oameni integri, competenţi și cu bun-simț înseamnă și un partener de încredere pentru cetățenii Republicii Moldova. Azi, mai mult decât oricând, avem nevoie de sprijinul unei Românii puternice, care să ne susțină în efortul nostru de apărare a puținelor realizări democratice, puse în pericol de către guvernarea de la Chișinău”, a scris Maia Sandu pe Facebook.